به جرات می توان گفت که بزرگ ترین چالش در پروسه مهاجرت کاری، پیدا کردن شغل در کشور مقصد و دریافت جاب آفر هست. اگر مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری را با هم مقایسه کنیم، گرفتن جاب آفر مانند گرفتن پذیرش از یک دانشگاه می ماند که هر دو پیش شرط در خواست ویزا هستند.
به همین خاطر بیشترین تمرکز در پروسه مهاجرت کاری باید به پیدا کردن شغل در کشور مورد نظر صرف شود. اما این پیدا کردن شغل چه مراحل و نیاز هایی دارد؟ یکی از مهم ترین بخش ها بحث معرفی یا (present) است. اگر شما نتوانید به صورت حرفه ای خود را معرفی کنید و توانایی و سوابق خود را به کارفرمایان خارجی نشان دهید، احتمالا شانس کار پیدا کردن شما هم پایین می آید.
نکته مهمی که در اینجا به وجود می آید این است که شما احتمالا تنها در کشور خودتان دنبال کار بوده اید و تجربه کار پیدا کردن شما مخصوص به کشور خود شماست و این در حالی است که قواعد و عرف کاریابی در هر قاره و هر کشوری متفاوت و مخصوص به خود است.
موسسه مهاجرتی مسیر سبز در این مقاله با تاکید به اهمیت و ضرورت های یک رزومه نویسی حرفه ای، تلاش می کند با بیان چند نکته به درد بخور در این زمینه به شما کمک کند. برای اطلاعات بیشتر و یا نوشتن رزومه خود هم می توانید به متخصصین موسسه ما مراجعه کنید.
زمانی که می خواهید شروع به نوشتن رزومه کنید، باید چند سوال از خود بپرسید. ابتدا اینکه شما به دنبال چه شغلی هستید. در کدام کشور می خواهید شغل پیدا کنید و پیش نیاز های پیدا کردن آن شغل چیست.
با پیدا کردن جواب این سوال ها راه نوشتن رزومه تا حدی برای شما مشخص می شود. زمانی که بدانید به چه کشوری می خواهید بروید، اهمیت زبان بومی آن کشور در رزومه شما بیشتر می شود. دقت کنید که اگر رزومه خود را به یک زبان بنویسید ( مثلا فارسی یا انگلیسی ) و صرفا آن را به زبان های دیگر ترجمه کنید، رزومه شما از حالت حرفه ای خارج می شود و بهتر است که خود شما یا یک متخصص زبان، رزومه را به زبان مورد نظر بنویسد.
نکته دیگری که اشاره شد توجه به شغل مورد نظر و مهارت های مورد نیاز آن سمت شغلی است. برای اطلاع از این موارد می توانید به اطلاعیه های استخدامی مراجعه کنید و مهارت هایی که کارفرمایان برای این کار می خواهند را لیست کنید، سپس با مهارت های خود تطابق دهید و فصل مشترک این دو را در رزومه خود بیاورید.
در نوشتن رزومه باید سعی کنید بیشترین اطلاعات خود را به اشتراک بگذارید و در عین حال تلاش کنید تا از زیاده گویی و طولانی شدن رزومه جلوگیری کنید. رزومه باید بین یک یا دو صفحه باشد تا نه خالی بنظر بیاید و نه آنکه آن قدر طولانی باشد که از حوصله و وقت کارفرما خارج باشد.
مسئله مهم دیگری که باید توجه کنید این است که در کشور های توسعه یافته، ابتدا رزومه های کاری با سیستم های کامپیوتری غربال می شوند و به همین خاطر استفاده از کلید واژه های معروف در هر سمت شغلی، این خطر که رزومه شما توسط سیستم حذف شود را به حداقل می رساند.
بحث دیگری که در موضوع نوشتن رزومه دارای اهمیت زیادی هست، قالب رزومه است. قالب های آماده ای در اینترنت و یا سایت های کاریابی وجود دارد اما اینکه کدام را انتخاب کنید، باز هم بستگی به هدف شما در نوشتن رزومه دارد. به طور مثال پلتفرم لینکدین که برای کاریابی و ساخت شبکه ارتباطی کاری و تخصصی بسیار محبوب است، شما را برای نوشتن رزومه کمک می کند اما برای پیدا کردن کار در کشورهای اروپایی ممکن استفاده از قالب های یوروپس، تاثیر بسیار بیشتری برای پیدا کردن کار داشته باشد.
تمامی این نکات ریز و درشتی که اینجا بیان کردیم، رزومه شما را سفارشی سازی می کند و به همین دلیل شانس پذیرش و گرفتن جاب آفر را برای شما افزایش می دهد. خیلی اوقات شاید نکاتی که بنظر شما بی اهمیت باشد در نتیجه کار تاثیر بسیاری بگذارد. مانند انتخاب عکس رزومه و یا حتی رنگ پس زمینه رزومه شما. همه این موارد در نهایت وجهه شما را می سازد.
پس از نوشتن رزومه همچنین باید با دقت فراوان شروع به بررسی و چک کردن مجدد رزومه خود کنید. غلط های املایی و گرامری، کادر بندی های درست در رزومه و پرهیز از زیاده گویی در رزومه، همه گی مواردی هستند که باید در بررسی مجدد رزومه به آن توجه کنید.
در این مسیر هم می توانید از هوش های مصنوعی، متخصصین زبان و مشاورین مهاجرتی استفاده ببرید تا بهترین نتیجه را در این زمینه بدست آورید.
فراموش نکنید که روند پیدا کردن شغل و گرفتن جاب آفر نیازمند صبر و استمرار است. ممکن است بسیاری از درخواست های کاری شما برای سمت های معمولی رد شود اما پس از کمی استمرار، یک سمت شغلی حتی خیلی بهتر، برای شما تایید شود.
سعی کنید میان کشوری که برای مهاجرت انتخاب می کنید و شغل و تخصصی که در آن مهارت دارید، تناسب وجود داشته باشد. شرایط شغلی و بازار کاری مهارت خود را در کشور های مختلف را بررسی کنید، سطح زبان خود را مشخص کنید و با جمع بندی تمام این موارد، به سراغ بهترین کشور بروید تا در کمترین زمان، بهترین نتیجه ممکن را بدست آورید.
دیدگاه خود را بنویسید