مهاجرت از طریق سرمایه گذاری شاید بهترین راه سرمایه گذاری به نظر بیاد اما این نوع مهاجرت در تمام کشور ها یکسان نیست و در هر کشور چالش های مخصوص به خود را دارد.

بله جمله بالا درست است. با اینکه مهاجرت با سرمایه گذاری پر هزینه ترین راه مهاجرت است و همانطور که واضح است به تمکن مالی خوبی نیاز دارد ولی راحت ترین راه مهاجرت در نظر گرفته می شود و حتی گرفتن ویزا همراه هم در این روش به آسانی ممکن است. نکته ای در این نوع مهاجرت وجود دارد، انتخاب مقصد مهاجرت است که در این مقاله موسسه مسیر سبز در مورد مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به آلمان صحبت می کند.

کشور آلمان به دلیل کیفیت بالای زندگی و دسترسی به یکی از پر رونق ترین بازار های اروپایی، در مورد مهاجرت از طریق سرمایه گذاری شاید کمی سخت گیر به نظر بیاید اما در صورت موفقیت در این مسیر، زندگی در یکی از با کیفیت ترین کشور های اروپایی و دسترسی به بازاری کم نظیر تضمین می شود.

کشور آلمان بر خلاف خیلی از کشور های اروپایی با خرید ملک یا خرید اوراق قرضه دولتی، ویزا نمی دهد و دولت آلمان بیشتر به دنبال صرفه اقتصادی برای کسب و کار های آلمانی هست. مهمترین ویزایی که آلمان برای سرمایه گذاری اختصاص داده است، ویزای کار آفرینی یا entrepreneur visa هست که در ادامه به جزئیات این مدل ویزا و نحوه دریافت آن می پردازیم.

Germany | EITI


دولت آلمان شرایط مشخصی را برای این ویزا در نظر گرفته است. مبلغ این سرمایه گذاری از 250 هزار یورو شروع شده است و باید در یک کسب و کار آلمانی اتفاق بیفتد. نکته ای که وجود دارد، اثبات سود دهی و مشخص کردن مزایا این سرمایه گذاری برای اقتصاد آلمان است.

منظور از سود دهی آن است که طرح تجاری یا business plan کسب و کار خود را باید آماده کنید و آن را به تایید مقامات محلی آلمان برسانید. در ادامه همین موضوع اگر کسب و کار به سود دهی برسد، شخص متقاضی به سه سال اقامت موقت در آلمان می رسد.

نکته دیگری که به آن اشاره کردیم، مزایای کسب و کار برای اقتصاد آلمان هست، منظور از مزایا شامل ایجاد شغل برای آلمانی ها، پرداخت مالیات، رفع نیاز بازار های آلمانی و میزان سود دهی است.

البته در این مسیر باید منابع مالی خود را روشن و شفاف اثبات کنید تا دولت آلمان اطمینان پیدا کند که برای هزینه های زندگی و راه اندازی کسب و کار مشکلی پیش نخواهد آمد.

موارد بالا کلیت شرایط مورد نیاز برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به کشور آلمان است. شاید در ابتدا شرایط این نوع مهاجرت به آلمان کمی دشوار به نظر بیاد اما این مسیر پر چالش به علت اقتصاد قوی و بازار پر رونق آلمان هست. 

زمانی که شما قصد راه اندازی کسب و کاری رادارید باید از سود دهی و داشتن موقعیت تجاری خود مطمئن شوید. بسیاری از کشور های اروپایی وجود دارند که شاید با شرایط راحت تری ویزای سرمایه گذاری بدهند اما خطر موفقیت کسب و کار در این کشور ها جدی تر است و باید به این نکته توجه کرد.

The Most Beautiful Places To Visit In Germany (with photos)


مراحل درخواست ویزا

۱. تهیه مدارک:

  • طرح  کسب وکار (به زبان آلمانی یا انگلیسی).
  • صورتحساب  بانکی، قرارداد سرمایه گذاری )اثبات سرمایه (
  • رزومه و مدارک تحصیلی/تجربی.
  • بیمه درمانی و اثبات محل سکونت در آلمان.
  • گواهی عدم سوءپیشینه.

۲. ارسال درخواست:

  • درخواست ابتدا به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور مبدأ ارائه می شود.
  • پس از ورود به آلمان، باید به اداره مهاجرت محلی (Ausländerbehörde) مراجعه کنید.

۳. ارزیابی طرح کسب وکار:

  • مقامات آلمانی (مانند اتاق صنعت و تجارت) طرح را بررسی می کنند تا از سودآوری و تناسب آن با اقتصاد آلمان اطمینان یابند.

۴. اخذ مجوز موقت:

  • مجوز اولیه معمولاً ۱ تا ۳ سال اعتبار دارد و درصورت موفقیت کسب و کار، به اقامت دائم تبدیل میشود.

۵. اقامت دائم (PR):

  • پس از ۳ سال فعالیت موفق، امکان درخواست اقامت دائم (Niederlassungserlaubnis) وجود دارد.
  • این اتفاق زمانی می افتد که کسب و کار پایدار باشد و درآمد کافی ایجاد کند.


با توجه به موارد گفته شده و راه گرفتن این مدل ویزا برای کشور آلمان، ابتدا باید شرایط خود را مشخص کنید و سپس به این نکته توجه کنید که آیا آلمان کشور مناسبی برای شما هست یا خیر؟

همانطور که هر بار گفتیم انتخاب روش مهاجرت و انتخاب مقصد مهاجرت بیشتر از هر چیزی به خود شما و شرایط شما بستگی دارد. در این زمینه اگر سوال و یا مشاوره ای نیاز داشتید، کارشناسان موسسه مهاجرتی مسیر سبز آمادگی دارند تا در کمترین زمان ممکن بهترین مشاوره را در اختیار شما قرار دهند.