امروزه وقتی به اطرافیان خود نگاه می کنیم کم تر کسی را می بینید که به مهاجرت فکر نکند و برای ادامه زندگی خود در یک کشور دیگر به طور موقت یا دائم فکر نکند. مهاجرت می تواند دلایل مختلف داشته باشد. اگر در فکر مهاجرت هستید این متن را برای شما نوشتیم.
شاید شما رشته دانشگاهی را دوست دارید که در کشوری دیگر شرایط تحصیلی بهتر داشته باشد. شاید در کاری تخصص دارید که ارزش آن در کشوری دیگر بهتر دانسته می شود و یا دوست دارید کسب و کار خود را در جایی دیگر ادامه دهید و هزاران دلیل دیگر...
اصولا مهاجرت یک تصمیم شخصی است که به هزاران دلیل شخصی و غیر شخصی اتفاق می افتد. کار آسانی نیست اما اگر درست اتفاق بی افتد، می تواند زندگی شما را از این رو به آن رو کند.
زمانی که شما مهاجرت می کنید، وارد کشور جدیدی با فرهنگ جدید، زبان جدید و حتی یک زندگی جدید می شوید. شاید برقراری ارتباط کمی دشوار باشد و کمی طول بکشد که با شرایط جدید هماهنگ شوید اما خب در مهاجرت می توان کشوری با شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بهتر را انتخاب کرد تا مهاجرت بهتری را نیز تجربه کرد.
مهم ترین قدم برای مهاجرت، اولین قدم است. اینکه انتخاب کنید از چه روشی و به چه کشور و شهری مهاجرت کنید. عموما مهاجرت به روش های تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری و ... اتفاق می افتد.
اما این سه روش در کشور های مختلف، شرایط متفاوتی دارد. در دنیا 195 کشور وجود دارد که هر کشور هم شامل تعداد زیادی شهر است. درست است که تعداد کشور های محدودی مقصد مهاجرتی در نظر گرفته می شوند اما همین تعداد کشور هم با وجود تعداد شهر های متعدد و شرایط و ویژگی های مختلف، انتخاب برای نحوه مهاجرت را کمی دشوار می کند.
در این شرایط است که نیاز مشاوره از یک موسسه مهاجرتی، احساس می شود. شما باید شرایط مالی خود را بررسی کنید، رزومه کاری و تحصیلی را آماده کنید، اولویت هایی که در مهاجرت در نظر دارید را لیست کنید و با گزینه های مختلف مهاجرت تطبیق دهید.
مشخص است که انجام این مسیر به سادگی نیست و مطالعه، تحقیق و حتی تجربه زیادی را نیاز دارد. تازه این در شروع کار است. انجام پروسه مهاجرت و ظرافت کاری های هر نوع مهاجرت هم بحث خود را دارد که در این مطلب نمی گنجد.
برای همین موضوع موسسه مهاجرتی مسیر سبز کادر مشاوره مهاجرتی خود را آماده پاسخگویی به متقاضیان مهاجرت کرده است تا در سریع ترین زمان ممکن، بهترین روش مهاجرتی که برای هر فرد وجود دارد را تشخیص دهد و کمک کند تا مهاجرت در مسیری سبز اتفاق بی افتد.
مهاجرت تحصیلی
مهاجرت تحصیلی جذاب ترین روش مهاجرتی نامیده می شود. تجربه زندگی دانشجویی در یک کشور دیگر و امکان پیدا کردن کار پس از تحصیل، راهی است که برای رسیدن به اقامت دائم یک کشور، مرسوم است. حتی بعضی افراد برای تجربه زندگی موقت در یک کشور دیگر، دست به مهاجرت تحصیلی می زنند تا تصمیم خود را برای اقامت دائم بگیرند. به طور مثال اگر شما برای مهاجرت تحصیلی به یک کشور عضو شینگن اقدام کنید، به راحتی می توانید به تمامی کشور های عضو شینگن سفر کنید و تجربه خوبی برای زندگی در این کشور ها به دست آورید.
برای همین مسئله است که بررسی چند موضوع در مهاجرت تحصیلی بسیار اهمیت دارد:
ابتدا انتخاب کشور و شهر برای مهاجرت است. همانطور که گفته شد انتخاب محل مهاجرت بسیار مهم است زیرا شرایط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هر کشور منحصر بفرد بوده است و ساده ترین مسائل مربوط به یک کشور می تواند تاثیر قابل توجهی در دوران مهاجرت شما داشته باشد.
اگر بخواهیم یک مثال بزنیم؛ ایتالیا کشور جذابی است ک بسیاری از دانشجویان برای ادامه تحصیل به آن مهاجرت می کنند. فرهنگ جذاب، غذا های خوش مزه، جاذبه های توریستی بی پایان و خیلی دلایل مثبت برای مهاجرت به ایتالیا. اما اقتصاد ایتالیا زیاد قوی نیست و حتی شرایط اقتصادی در شهر های مختلف، متفاوت است. شاید شما علاقه داشته باشید در رم یا ونیز زندگی کنید اما اگر شرایط اقتصادی و پیدا کردن کار برای شما مهم است ما میلان را به شما پیشنهاد می دهیم.
مسئله دیگری که در مسیر مهاجرت تحصیلی بسیار اهمیت دارد، انتخاب دانشگاه است. هر شهر تعداد زیادی دانشگاه دارد که آن ها هم شرایط گوناگونی دارند. هزینه تحصیل، میزان اعتبار جهانی در رنکینگ های علمی، میزان اعتبار برای مراجع علمی ایران و شرایط بورسیه و خوابگاه و مسائل دیگر. همه ی این موارد جزئیاتی را وارد کار می کند که توجه نکردن به آن ها می تواند تجربه جذاب مهاجرت تحصیلی را خراب کند و شما یا مجبور به تحمل این شرایط می شوید و یا از مهاجرت خود انصراف داده و به کشور خود باز می گردید.
و نکته دیگر که در امر مهاجرت تحصیلی بسیار تاثیر گذار است مسئله انتخاب رشته است. شما ممکن صرفا برای علاقه به یک رشته خاص تصمیم به مهاجرت بگیرید که در این شرایط انتخاب کشور، شهر و دانشگاه باید بر اساس رشته مورد نظر شما باشد. اما اگر مقصد مهاجرت برای شما مهم باشد نکته اصلی در انتخاب رشته، شرایط تحصیلی آن رشته در آن کشور و یا شهر است. بعضی رشته ها مانند رشته های هنر تنها به زبان همان کشور تدریس می شود و امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود ندارد. بعضی رشته ها پذیرش نسبتا راحت تری دارند اما هزینه تحصیل آن ها بیشتر است و یا بالعکس.
برای همین موضوع است که می گوییم توجه به همه این شرایط از اهمیت بالایی برخوردار است و بدون توجه به هرکدام از این موارد، امکان دارد دوره مهاجرت تحصیلی شما آن طور که دوست دارید پیش نرود.
نحوه و شرایط مهاجرت تحصیلی
برای مهاجرت تحصیلی باید دوره مدرسه تا دیپلم را بگذرانید و با توجه اینکه برای چه مقطعی قصد مهاجرت دارید( کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری )، مدارک خود را آماده کنید:
- براری لیسانس : مدرک دیپلم و ریزنمرات 4 ساله و در صورت نظام قدیم بودن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و ریز نمرات 3 سال دیپلم و سال آخر پیش دانشگاهی
- برای ارشد: علاوه بر مدارک بالا مدرک لیسانس و ریزنمرات لیسانس
- برای دکترا: مدارک بالا به اضافه مدرک ارشد و ریزنمراتش
- مدرک زبان : آیلتس.تاافل. هوم ادیشن
- رزومه یا cv: خود متقاضی باید بنویسد
- انگیزه نامه یا sop:خود متقاضی باید بنویسد
- توصیه نامه: استاد باید بنویسد (برای ارشد و دکترا هست)
- پورتفولیو : (نمونه سوایق کاری و تحصیلی متقاضی) که برای بعضی دانشگاه ها و بعضی رشته ها مانند معماری یا رشته های هنری مانند گرافیک . طراحی. موسیقی. و ....
_ مرحله بعدی ترجمه شدن مدارکی که در بالا گفتیم توسط یک دارالترجمه رسمی
اگر وقت زیادی ندارید مدارک را به انگلیسی ترجمه کنید که سریعتر به دست شما برسد در غیر این صورت به زبان کشوری که قصد مهاجرت به آن را دارید.
مهاجرت کاری
مهاجرت کاری یکی از روش های مرسوم مهاجرت ست که شخص بر اساس تخصص، تجربه و مهارتی که دارد برای انجام کارش در یک کشور دیگر اقدام می کند. باید به این نکته توجه کنید که هر مهارتی در کشور های مختلف شرایط متفاوتی از نظر حقوق و مزایا دارد و این اصلی ترین دلیل مهاجرت کاری است.
به طور مثال کشوری به نیروی درمانی مانند پزشک و پرستار نیاز دارد و مطابق انتظار شرایط مناسبی را پذیرش این تخصص ایجاد می کند و این شرایط در همه شاخه های کاری مانند کامپیوتر، کار های فنی، معماری، عمران و ... برقرار است.
اگر شخص در زمینه ای به تخصص و تجربه لازمی رسیده باشد و از شرایط و درآمد خود راضی نباشد می تواند شرایط کاری خود در کشور های دیگر را نیز بررسی کند و برای مهاجرت اقدام کند.
امکان دریافت اقامت دائم یکی از مهمترین مزایای این روش مهاجرتی است. بهطور معمول کشورها ابتدا یک اقامت طولانیمدت را با توجه قرارداد کاری که با کارفرما عقد شده، در نظر میگیرند. سپس در صورتی شخص بتواند بین ۳ تا ۵ سال به کار و زندگی در کشور مقصد ادامه دهد، از امکان دریافت اقامت دائم برخوردار میشود. همچنین بسیاری از کشورها برای اعضای خانواده این افراد نیز ویزای همراهی خانواده را ارائه میدهند.
انواع روش های مهاجرت کاری
جاب آفر job offer
به یک دعوت نامه که از سوی شرکت و یا کارفرمای خارجی صادر می شود، می گویند. به طور کلی و عمومی، قوانین اداره امور شهروندی اغلب کشورهای خارجی این طور می طلبد که نیروی کار خارجی ملزم به داشتن دعوت نامه کاری معتبر و البته ویزای کار بلند مدت کنسولگری، پیش از ورود و مهاجرت کاری به کشور مورد نظر است.
باید به این موضوع توجه داشته باشید که اخذ دعوتنامه کاری پیش نیاز اقدام برای ویزای کار بوده و نمی توان پیش از هماهنگی با یک شرکت خارجی و اطمینان از وجود نیاز به نیروی کار خارجی، برای ویزای کار اقدام کرد.
در واقع، همان طور که برای مهاجرت تحصیلی و دریافت ویزای تحصیلی، نیاز به اخذ نامه پذیرش دانشگاه وجود دارد، ویزای کار جاب آفر کشورهای خارجی هم شرایطی مشابه دارد.
جاب سیکر job seeker:
ویزای جاب سیکر یا جستجوی کار، مجوزی است که از سوی دولت یک کشور برای متقاضیان کار صادر میشود. افراد با داشتن این ویزا، اجازه اقامت ۶ تا ۹ ماه اقامت بدون اجازه کار دارند. اجازه کار و صدور ویزای کاری تا زمانی که متقاضی شغلی پیدا نکند، وجود نخواهد داشت. پس از یافتن شغل، بعد از چند سال حضور در خاک کشور مقصد و پرداخت مالیات میتوان برای اقامت دائم درخواست داد.
اسکیل ورکر Skilled Worker :
اسکیل ورکر یا کارگر ماهر یکی از شیوه های مهاجرت سریع به کانادا است که در دسته ویزا اکسپرس اینتری قرار می گیرد. کارگر ماهر به تمامی افرادی اطلاق می شود که دارای یک تخصص، مهارت و یا دانش خاصی هستند.
یک کارگر ماهر ممکن است در دانشگاه، کالج یا موسسه تحصیل کرده باشد و یا مهارت های خود را در محل کار فرا گرفته باشد. در بسیاری از موارد صرف نظر از قوانین خاص کشورهای مختلف، سابقه کار، مدرک تحصیلی، مدرک زبان، تمکن مالی و نداشتن سو سابقه کیفری از جمله موارد مهم برای پذیرش درخواست ویزای اسکیل ورکر است.
شرایط عمومی برای مهاجرت کاری
برای درخواست مهاجرت کاری یک سری شرایط عمومی وجود دارد که با داشتن این شرایط شانس بیشتری برای دریافت ویزای کاری وجود دارد.
اکثر کشور ها برای پذیرش نیروی کار شرط سنی دارند و ترجیح می دهند متقاضی مهاجرت سنی بین 20 تا 40 سال داشته باشد. از نظر تسلط زبانی هم اگر کشور مقصد انگلیسی زبان باشد معمولا آیلتس 6 تا 6.5 نیاز است و در کشور های غیر انگلیسی زبان، تسلط به زبان بومی امتیاز بالایی محسوب می شود و برای پیدا کردن کار مناسب بسیار سودمند است.
از نظر تحصیلات هم با اینکه بسیاری از کشور ها حداقل مدرک را کارشناسی در نظر گرفته اند اما برخی کشر ها از جمله آلمان و کانادا، حاضر هستند برای افراد ماهر و کارگران متخصص از شرط مدرک صرف نظر کنند و مشاغلی با درآمد مناسبی هم برای آن ها فراهم است.
اقدامات مورد نیاز برای مهاجرت کاری
تعیین شغل مورد نظر:
قبل از هر اقدامی، میتوانید موقعیت شغلی و صنعت مورد نظر خود را تعیین کنید. با شناخت مهارتهای مورد نیاز برای این شغل، میتوانید محدودیتهایی را برای خود در نظر بگیرید که به پیدا کردن شغل دلخواهتان کمک خواهد کرد. این شناخت میتواند سرعت شما را در پیدا کردن شغل مورد نظر افزایش دهد.
جستجوی برای یافتن شغل:
بعد از تعیین شغل مورد نظر، میتوانید به دنبال فرصتهای شغلی در کشورهای مختلف بگردید. این جستجو میتواند از طریق سایتهای اینترنتی، شبکههای اجتماعی، و ارتباط با استخدامکنندگان محلی یا مشاوران خبره ما در موسسه مهاجرتی مسیر سبز صورت گیرد.
ارسال درخواست:
پس از جمعآوری مدارک و بهروز کردن رزومه، میتوانید نامه درخواستی خود را به همراه مدارک به شرکت یا کارفرمای مورد نظر ارسال کنید. درخواست شما باید شامل اطلاعات شخصی، سوابق کاری، مهارتها و تواناییهای شما باشد.
دریافت مجوز کار:
در برخی از کشورها، شما نیاز به مجوز کار دارید تا بتوانید شغل خود را شروع کنید. برای این منظور، باید مراحل درخواست مجوز کار را انجام دهید و مدارک مورد نیاز را تهیه کنید. در برخی از موارد، کارفرما هم از شما حمایت مالی میکند.
آمادهباش برای مصاحبه:
پس از ارسال درخواست، ممکن است که شما دعوت به مصاحبه شوید.
تایید و مهاجرت:
پس از پذیرش شغل و دریافت مجوز کار، میتوانید برای مهاجرت به کشور مقصد آماده شوید. در این مرحله، باید برنامه مهاجرتی خود را بررسی کنید و تمامی مدارک و اسناد مورد نیاز را آماده کنید.
مهاجرت از راه سرمایه گذاری
یکی از روشهای دریافت اقامت دائم کشورهای مختلف، مهاجرت سرمایهگذاری است. در این روش، افراد در ازای سرمایهگذاری در بخشهای مشخص یک کشور خاص، علاوهبر کسب درآمد، حق اقامت و شهروندی آن را اخذ میکنند.
از مزایای این روش مهاجرتی می توان گفت که پروسه مهاجرت با سرعت بالاتری طی می شود و شخص در مقابل مبلغی که وارد کشور مقصد می کند به راحتی برای خود و خانواده اش اجازه اقامت را دریافت می کند.
ویزایی که از این طریق به فرد سرمایهگذار اعطا میشود، ویزای سرمایهگذاری نام دارد که در برخی از کشورها، با نام “ویزای طلایی” نیز شناخته میشود.
انواع روشهای سرمایهگذاری
- سرمایه گذاری از طریق استارتاپ
- سرمایه گذاری از طریق خرید ملک
- سرمایهگذاری از طریق خرید بیزنس
- سرمایهگذاری از طریق کارآفرینی
- سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت
- سرمایهگذاری از طریق خود اشتغالی
دیدگاه خود را بنویسید