مهاجرت تحصیلی به آلمان آنقدر جذاب و معروف است که اگر به مهاجرت برای تحصیل فکر کرده باشید حتما گزینه آلمان را نیز بررسی کرده اید و اگر یادگیری زبان آلمانی برای شما مشکل نباشد، مطمئنیم که مهاجرت به آلمان در گزینه های اصلی شما قرار دارد.
تحصیل در آلمان هم دارای تنوع در رشته است و هم به دلیل وجود دانشگاه های رایگان، گزینه مناسبی است تا هم از کیفیت آموزش مطمئن باشید و هم از هزینه تحصیل.
برای همین مسئله تصمیم گرفتیم به شرایط تحصیل در آلمان بپردازیم و از شرایط عمومی مهاجرت تحصیلی به آلمان و ویژگی های به خصوص مهاجرت تحصیلی به این کشور صحبت کنیم. اگر سوالات بیشتری هم برای شما وجود دارد، کارشناسان موسسه مسیر سبز آماده پاسخگویی شما در تمامی حوزه های مهاجرتی هستند.
شرایط کلی شروع به تحصیل در آلمان
اولین نکته ای که باید برای مهاجرت تحصیلی به آلمان به آن توجه کنید آن است که طول دوران مدرسه در آلمان 13 سال است و در کشور ما 12 سال و همانطور که مشخص است این تفاوت باید جبران شود.
برای ورود به دانشگاه های آلمان باید ابتدا یک دوره تحصیلی یک ساله (دو ترم) را در کالج های آلمانی پشت سر گذاشت. این دوره تحصیلی برای آشنایی با مفاهیم مورد نیاز و زبان تخصصی آلمانی است که برای تحصیل در دانشگاه های آلمانی ضروری محسوب می شود.
برای دریافت پذیرش از کالج های دولتی آلمان، داشتن مدرک فارغالتحصیلی ۱۲ ساله از کشور ایران الزامی است.
اینجا سوال پیش می آید افرادی که در مدارس فنی حرفه ای بوده اند و مجموعا 11 سال تحصیل کرده اند چه شرایطی دارند؟ این افراد اگر وارد دانشگاه شده باشند و مدرک کاردانی خود را گرفته باشند، می توانند این مدرک را به جای گواهی پیش دانشگاهی معرفی کنند. در غیر این صورت باید به صورت جداگانه مقطع پیش دانشگاهی را بگذرانند و مدرک سال دوازدهم را اخذ کنند.
انواع کالج های آلمانی
شخص متقاضی تحصیل در آلمان، باید بر اساس رشته تحصیلی خود باید یک از مدل های کالج را انتخاب کند و در آن رشته تحصیل کند.
کالج T-course:
برای تحصیل در رشته های فیزیک، معماری، علوم کامپیوتر در اقتصاد، علم شیمی، مهندسی عمران، علوم کامپیوتر، فناوری تولید مواد غذایی، فن آوری تولید، ریاضیات، متالورژی، مهندسی برق، آمار، زمين شناسي، مهندسی مکانیک، فیزیک، فناوری کشتی، هیدروگرافی، جغرافیا، مدیریت زمین، فناوری صدا و فیلم، مهندسی شیمی، مهندسی عکاسی، فن آوری تأمین، تجهیزات نساجی و چاپی، فن آوری تولید، خیاطی، فناوری حفاظت از محیط زیست، کانی شناسی و هواشناسی، باید این مدل کالج را پشت سر گذاشت.
در این دوره درس های متفاوتی تدریس می شود اما به طور کلی ریاضی، فیزیک، شیمی، علوم طبیعی، علوم کامپیوتر و زبان آلمانی تدریس می شود.
کالج M-course:
متقاضیان تحصیل در رشته های پزشکی، زیست شناسی، تغذیه، دندانپزشکی، میکروبیولوژی، زراعت، دامپزشکی، بیوشیمی، ورزش، رونشناسی و صنعت دارویی، ملزم به گذراندن این مدل از کالج هستند.
کالج W-course:
از طریق این مدل کالج می توان برای رشته های اقتصاد، علوم اجتماعی، برنامه ریزی مکانی، علوم کامپیوتر در اقتصاد، جامعه شناسی، جغرافیا، مدیریت شرکت، آموزش اجتماعی، کار اجتماعی، اقتصاد سیاسی، علوم سیاسی، گردشگری و هتل داری، مطالعات حقوقی و تجارت بیمه، اقدام کرد.
در این دوره کالج معمولا علاوه بر زبان آلمانی، زبان انگلیسی نیز تدریس می شود. ریاضیات، اقتصاد و کسب و کار از دیگر دروسی است که در این کالج ارائه می شود.
کالج G-course:
از طریق این کالج می توان در رشته های مطالعات آلمانی، مطالعات حقوقی، الهیات، نقد ادبی، هنر، طراحی، باستان شناسی، تاریخ، مرمت، علوم سیاسی، تاریخ هنر، مردم شناسی، آموزش، روزنامه نگاری، فلسفه، موسیقی شناسی، مطالعات تئاتر، روانشناسی، موسیقی و طراحی محصول ادامه تحصیل داد.
کالج G-course دورهای است که شما را برای تحصیل در رشتههای علوم انسانی آماده میکند. لازم به ذکر است که برای تحصیل رشتههای علوم انسانی در کالج ها و دانشگاه های آلمان، شما نیاز دارید تا تسلط نسبی به زبان انگلیسی داشته باشید.
از جمله دروسی که در دوره جی کورس برای تحصیل در کالج های آلمان ارائه میشوند نیز میتوان به مطالعات زبان آلمانی، روزنامهنگاری، حقوق، تاریخ، ادبیات، هنر و طراحی اشاره کرد.
کالج S-course:
برای تحصیل در رشته های مترجمی زبان های خارجه، فلسفه کلاسیک، زبان شناسی، مطالعات مذهبی، مطالعات حقوقی، نیاز هست که ین دوره را پاس کرد. در این کالج عموما درس های ادبیات، علوم اجتماعی، تاریخ و زبان آلمانی تدریس می شود.
هزینه تحصیل در کالج
کالج های موجود در آلمان در دو نوع عمومی و خصوصی وجود دارد که هر کدام شرایط خاص خود را نیز دارند.
کالج های عمومی از نظر زبان تحصیل و هزینه تحصیل با کالج های خصوصی متفاوت هستند. کالج های عمومی به زبان آلمانی و در سطح B1 و B2، دانشجو می پذیرد. برای تحصیل انگلیسی، بایستی برای کالج خصوصی اقدام کرد که هزینه متفاوتی هم دارد.
هزینه تحصیل در کالج عمومی تقریبا رایگان بوده و نهایتا تا مبلغ 400 یورو برای هر ترم پرداخت می شود که این مبلغ نیز شامل خدماتی خواهد بود که کالج به دانشجویان ارائه می دهد.
این در حالی است که کالج های خصوصی شرایط متفاوت تری دارند، مبلغ شهریه، بسته به خدماتی که کالج ارایه میکند متفاوت خواهد بود. ولی متوسط شهریه کالج های خصوصی آلمان بین سه تا 11 هزار یورو برای یک سال خواهد بود.
همان طور که کفته شد برای تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع کالج می بایست کالج های خصوصی را انتخاب کنید و امکان تحصیل رایگان وجود ندارد.
شرایط کلی و مدارک لازم جهت ورود به کالج های المان
شرایط پذیرش برای کالج های مختلف، متفاوت است. برای همین موضوع پیشنهاد می شود شرایط اختصاصی هر کالج را جداگانه مطالعه کنید و یا از کارشناسان مهاجرتی مشورت بگیرید تا مناسب ترین کالج برای شما انتخاب شود.
اما به طور کلی کالج ها به مدارک مشخصی از متقاضی نیاز دارند که آن ها را در اینجا می شماریم.
- گواهی پایان تحصیلات قبلی شما
- گواهی ریز نمرات مقطع تحصیلی گذشته
- گواهی تسلط به زبان خارجی آلمانی یا انگلیسی
- رزومه تحصیلی و کاری در صورت وجود
- کپیهای ترجمه شده از مدارک فوق توسط مترجم معتبر
نکته: تمامی مدارک ارائهشده به سفارت، حتی اگر پذیرش به زبان انگلیسی باشد، باید به زبان آلمانی ترجمه و ارائه شود.
اخذ پذیرش در کالج های آلمان
پذیرش در کالج های آلمان کمی متفاوت است و به دو صورت انجام می شود. در راه اول شما برای دانشگاه مورد نظر درخواست می دهید و دفتر دانشجویان بین المللی، متقاضی را برای ثبت نام در یکی از کالج های مورد تایید راهنمایی می کند.
در روش دوم، بعضی کالج ها به صورت مستقل دانشجو می پذیرند که باید توجه داشت برای دانشجو و دانشگاه مورد نظر مناسب هستند یا خیر.
پس از انجام درخواست پذیرش برای کالج های آلمان، اگر قصد تحصیل در کالج عمومی را داشته باشید باید آزمون ورودی بدهید. این آزمون که در اصل برای سنجش سطح زبان آلمانی برگزار می شد، ممکن دارای سوالات تخصصی نیز باشد.
تاریخ برگزاری این آزمون در کالج ها متفاوت است اما معمولا برای ترم تابستان از ماه ژانویه تا مارس و برای ترم زمستان از ماه جولای تا سپتامبر، برگزار می شود.
اگر قصد ورود به کالج خصوصی را داشته باشید هم نیازی به آزمون ورودی نیست.
شروع ترم هر کالج متفاوت است، ولی معمولا ترم زمستان از اول ماه اکتبر شروع می شود و ترم تابستان نیز معمولا از اول ماه آپریل شروع می گردد.
اتمام تحصیل در کالج
در پایان دوره تحصیل در کالج، آزمونی با عنوان FSB برگزار می شود که بر اساس نوع کالج، متفاوت است. نمره FSB کالج های عمومی برای دانشگاه های دولتی آلمان اعتبار دارد مگر در شرایطی که استثنا محسوب می شود.
برای پذیرش دانشگاه، نمره آزمن FSB ضریب دو داشته و معدل مدرک پیش دانشگاهی، ضریب یک دارد و به همین دلیل پذیرش در دانشگاه های آلمانی به معدل تحصیلی در ایران نیز وابسته است و اهمیت بالایی دارد.
دیدگاه خود را بنویسید